ANAQAH CHIA SEED Tak perlu takut untuk diamalkan cuma jangan berlebihan

Siti Halimatulah


ANAQAH CHIA SEED
RM25
Kamunting Taiping
info ACS:
10 soalan berkaitan - ANAQAH CHIA SEED (ACS) 🌹
1. ACS ada campuran bahan kimia tak? 
- ACS sebenarnya superfood. Tidak melalui apa-apa proses. Diibaratkan awak makan sayur segar dipetik dari pokok. Sama macam ACS ni. Tak perlu takut untuk diamalkan cuma jangan berlebihan.
2. Apa keistimewaan ACS?
- 5x ganda lebih Kalsium daripada susu
- 7x ganda lebih Vitamin C daripada buah Oren
- 2x ganda lebih Antioksida berbanding buah Blueberry
- 3x ganda lebih Zat Besi daripada Bayam
- 8x Ganda lebih Omega 3 daripada Ikan Salmon
3. Sebelum baca lebih lanjut awak perlu tahu :
- KANSER PROSTAT tidak dibenarkan sama sekali
- Darah tinggi yang mengambil ubat ASPIRIN tidak dibenarkan / atas kebenaran doktor sahaja
- Sakit jantung yang mengambil ubat ASPIRIN tidak dibenarkan / atas kebenaran doktor sahaja
- Baby yang belum start solid food tidak dibenarkan
- Pesakit buah pinggang boleh dengan kuantiti air & chiaseed yang sediki. Cth : 500ml air + 3-5shake chiaseed
- Pesakit cyst start dengan kuantiti yang sedikit.
4. Siapa yang boleh mengamalkan ACS?
- bermula bayi (yang dah start solid food) sehingga golongan tua).
5. Ibu menyusu dan mengandung boleh amalkan ACS?
- sangat digalakkan kerana ACS membantu untuk menambahkan susu badan dan menaikkan HB ibu mengandung.
6. Berapa kuantiti untuk sehari?
- 2 sudu kecik.
7. ACS oleh dicampur dalam apa ya?
-boleh dimasukkan ke dalam sebarang jenis minuman (kecuali kopi), makanan dan salad. Nak makan macam tu jer pon boleh.
8. Ada pantang larang tak bila mengamalkan ACS?
- TIADA. Cuma diwajibkan minum banyak air kosong.
9. Sebotol tahan lama mana?
- sebotol ada 180g (FREE 6g), sehari ambil 2 sudu kecik... Lebih kurang sebotol untuk sebulan.
10. Berapa harga sebotol?
-Rm25 shja
Pstge rm7
PM/WSAP 0197785852

Dapatkan sekarang di :

Share on Google Plus

About Freeza Design

1 ulasan:

  1. INFO : "Chia seeds have the ability to absorb up to 27 times their weight in water," said study author Dr. Rebecca Rawl, from Carolinas Medical Center in Charlotte, N.C.

    BalasPadam